Verkiezingspamflet 2018 – 2022

Waarschijnlijk zie je de wereld zoals die aan ons wordt voorgesteld in de klas, op het werk en in het nieuws. Net zoals de witte lijnen op de wereldkaart hiernaast. Maar deze ‘standaard’ wereldkaart is niet zo standaard als je denkt. Het kan ook anders, zoals de groene wereldkaart. 

Zie je het verschil?    

De groene wereldkaart ziet er anders uit, maar doet wel recht aan de werkelijke oppervlakte van de aarde en haar continenten. Waarom zijn de witte lijnen dan verworden tot de standaard? Kunnen we dit veranderen en verbeteren? In dit geval gaat het om iets concreets en meetbaars als een wereldkaart. Maar hetzelfde geldt voor de samenleving en thema’s als economie, het onderwijs en spiritualiteit. 

Dit is wat NIDA doet.

We stellen de ‘norm’ ter discussie en bieden een alternatief dat meer recht doet aan de realiteit in de stad, het land en de wereld. We maken het verschil, door de verschillen te verbinden. Niet tot een eenheidsworst, maar tot één wereld. We putten hiervoor inspiratie uit onze wereldwijde wortels. Uit de rijkdom aan diversiteit die samenkomt in Den Haag. Geïnspireerd door het ongewone en tegelijkertijd zo universeel. We zijn een lokale wereldpartij, geïnspireerd door een wereld(kaart) die er nu misschien nog gek uit ziet, maar in werkelijkheid helemaal zo gek niet is. 

Klik hier voor onze plannen ideeën voor Den Haag: