NIDA voorstel voor nieuwe snelheidsmeters goed ontvangen

Mede op initiatief van NIDA Den Haag komt het college met een proef met nieuwe snelheidsmeters. Wie zich netjes aan de snelheid houdt, verdient geld voor een goed doel in de buurt. De proef moet op de weg een gedragsverandering teweeg brengen. Er wordt € 45.000 geïnvesteerd.

,,Ik ben er blij mee”, zegt Adeel Mahmood, fractievoorzitter van NIDA Den Haag die aan de basis staat van het nieuwe Haagse plan. ,,Hardrijden is een groot probleem. Het gebeurt vaak op de Vaillantlaan, de Waldeck Pyrmontkade en Neherkade, om maar wat beruchte plekken te noemen. Ook rond scholen is het gevaarlijk.”

Overlast van hardrijders is niet alleen irritant, het is ook levensgevaarlijk. Zowel landelijk als in Den Haag is het aantal verkeersslachtoffers helaas stijgende.

? Blij om te zien dat Wethouder Robert Van Asten uitspreekt het tij te willen keren.

Veilig Verkeer Nederland juicht het plan toe. De organisatie ziet dat beloningsacties in de buurt vaak effectiever zijn dan bestraffen: ,,Op de een of andere manier blijft positiviteit beter in het geheugen zitten van een bestuurder.”

Ook raadslid Mahmood gelooft er heilig in: ,,Afschrikken met boetes kan werken. Maar belonen zal ook zeker effect hebben.”

Heb jij ideeën voor locaties en/of een maatschappelijk doel? Deel het met ons!